EHBO op Koningsdag

geplaatst op 08 maart 2018
Dat ze nog maar kort in het bezit zijn van het Diploma Eerste Hulp weerhield ze niet toen de vraag kwam of ze als eerstehulpverlener wilden helpen tijdens Koningsdag. De twee derdejaarsstudenten Verpleegkunde aan het Hoornbeeck college in Kampen, Angela (18) en Geerke (20), delen hun ervaring.
Wanneer Geerke en Angela de vraag krijgen, reageren ze gelijk enthousiast. �Het leek ons heel erg leuk! Later willen we in een ziekenhuis gaan werken. Dit leek ons een leuke uitdaging en mogelijkheid meer ervaring op te doen�, vertelt Geerke.
Ankie Last, Instructeur Eerste Hulp bij het Hoornbeeck College, had ze de vraag gesteld. �Ik ben al vanaf 2001 werkzaam als docente Zorg en Welzijn, en sinds 2013  als EHBO-instructeur bij het Hoornbeeck College. Vroeger was ik actief bij de lokale Rode Kruis-afdeling en SIGMA-teams. Het bleef kriebelen en ben toen eerste hulplessen gaan geven en heb het Diploma Instructeur Eerste Hulp gehaald. Ik zie de noodzaak voor de studenten om EHBO te krijgen binnen hun opleiding. En omdat je juist in de praktijk leert handelen, was ik dan ook blij om te zien dat Angela en Geerke zo snel en enthousiast reageerden�. 
Koningsdag
Op Koningsdag zijn ze al vroeg uit de veren, want ze moeten zich om 7