It takes a village

geplaatst op 10 juni 2019
In het voormalige pand van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag wonen momenteel statushouders en jonge Hagenaars samen volgens het principe van co-living. Onderdeel van dit project is ook het volgen van een EHBO-cursus, die de nieuwe bewoners met de stad moet verbinden.
Toen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in 2015 bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport introk, kwam het oude pand leeg te staan. Hier moest een nieuwe bestemming voor gevonden worden, die uiteraard raakvlakken heeft met Sociale Zaken. Deze is inmiddels gevonden in een mix van wonen en werken. Op de bovenste drie verdiepingen van het SOZA-gebouw wonen nu statushouders en jonge Hagenaars samen volgens het principe van co-living. De 175 bewoners delen in 22 woongroepen de basisvoorzieningen en elkaars cultuur. De rest van het pand is omgetoverd tot co-working space, waar startende ondernemingen elkaar vinden en werken aan een mooie, betere en veiligere omgeving.
MRPD en VORM, de eigenaars en ontwikkelaars van het pand, vinden het belangrijk dat de statushouders weer kunnen gaan bouwen aan hun eigen toekomst en aan die van Den Haag. Daarom heeft Esther Geradts van Sociale Zaken het programma It takes a Village ontwikkeld. Doel van dit program