Pia Dijkstra (D66): 'Ik moet z�lf een EHBO-diploma halen!'

geplaatst op 10 juni 2019

Pia Dijkstra is als politica vooral bekend door de nieuwe Donorwet. Wat is haar visie op EHBO en een zelfredzame samenleving? Lars Benthin, redacteur van het magazine EHBO.NL, ging met Dijkstra in gesprek.

Welke rol zou eerste hulp volgens u moeten spelen in onze huidige samenleving?
Niet alleen in de huidige samenleving, maar altijd is EHBO al belangrijk geweest! Dat zal ook zo blijven, denk ik. Ik ben opgegroeid met een moeder die zelf een EHBO-diploma had gehaald. Ze was huisvrouw, maar ze vond het alsnog belangrijk om het te halen. Ze heeft er ook een aantal keer gebruik van gemaakt, zoals bij een buurvrouw die onwel werd en een hersenbloeding leek te hebben. Uiteindelijk is er een ambulance gekomen.
Bij ons in de straat waren er ook best veel botsingen, een erg gevaarlijk kruispunt blijkbaar! Elke keer als ze ook maar iets wat leek op een botsing hoorde, ik zie het nu ook gewoon weer voor me, rende ze de straat op om te helpen. Het is dus altijd goed om je EHBO-diploma te halen, zodat je kan helpen en weet wat je moet doen. De burgerhulpverlening in de wijken is heel erg belangrijk, maar daarnaast ook dat het goed geregeld is. Dat is gelukkig niet alleen iet