Grote landelijke actie redt levens

geplaatst op 14 oktober 2019

Zondag 29 september is het Wereld Hart Dag. Op deze dag slaan Het Oranje Kruis en BNNVARA de handen ineen en geven 100 burgers per provincie een gratis training Levensreddend Handelen.

Gediplomeerde instructeurs Eerste Hulp en LOTUS leren de deelnemers wat te doen in een levensbedreigende situatie. Deelnemers die aan het einde van deze training competent zijn bevonden, krijgen het certificaat Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis thuisgestuurd. Daarmee kunnen zij zich aanmelden bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu.

Het BNNVARA-programma Make Holland Great Again van dinsdag 17 september stond in het teken van het belang van reanimeren. Presentator Sahil deed aan het einde van het programma een oproep aan alle kijkers zich aan te melden voor de training op Wereld Hart Dag. In totaal kan deze dag 1200 nieuwe levensredders opleveren. Hoe meer mensen weten hoe ze levensreddend moeten handelen, hoe groter de kans dat iemand een levensbedreigende situatie overleefd!

Kijk voor de locaties en het aanmelden op BNNVARA.nl/makehollandgreatagain.