EHBO’er komt vliegend ter plaatse

geplaatst op 05 oktober 2020

In het Verenigd Koninkrijk heeft het bedrijf Gravity Industries een speciaal pak ontwikkeld voor eerstehulpverleners in onherbergzame gebieden. Met een zogenaamd jet suit kunnen zij sneller de plek van het ongeval bereiken.

 

In Nederland zal een dergelijk pak niet snel nodig zijn. Ons land is namelijk niet zo ruig en onherbergzaam. Het is wel ontzettend belangrijk dat een eerstehulpverlener bij levensbedreigende situaties zo snel mogelijk aanwezig is. Het kan van cruciaal belang zijn dat iemand snel wordt geholpen in de tijd die de professionele hulpdiensten nodig hebben het slachtoffer te bereiken. Denk aan iemand met een zeer ernstige bloeding, een bewusteloos persoon, of iemand met een hartstilstand.

Hiervoor zijn in Nederland veel apps en netwerken ontwikkeld die eerstehulpverleners snel alarmeren, zodat zij naar een slachtoffer van een ongeval kunnen gaan. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis op zak weet je als eerstehulpverlener zeker dat je het écht kan! Ons onafhankelijk examen toetst of jij EHBO kunt verlenen in iedere situatie. Zodat je voorbereid bent en vol vertrouwen de helpende hand kan bieden als dat nodig is. Wil je het Diploma Eerste Hulp halen?

Kijk hier voor meer informatie over onze diploma's