Rapport letsels 2019

geplaatst op 24 november 2020

Het rapport Letsels 2019 is een jaarlijkse terugkerende rapportage met kerncijfers over letsels van VeiligheidNL. Het grootste deel van de verzamelde cijfers worden gevormd door gegevens over letsels die behandeld zijn op een Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van een ziekenhuis in Nederland. De cijfers geven een waardevolle inkijk in de letselproblematiek in Nederland, waaruit informatie gehaald kan worden ten behoeve van preventie van toekomstig letsel.

Letsels in 2019

In 2019 bezochten ruim twee miljoen mensen in Nederland de spoedeisende hulp. Een op de drie van deze bezoeken had als oorzaak letsels. In verreweg de meeste van deze gevallen (95%) ging het om letsel door een ongeval in een privé-, sport-, arbeid- of verkeersituatie. Binnen deze situaties waren privé-ongevallen verantwoordelijk voor veruit de meeste SEH-bezoeken.

 

Lees hier het volledige rapport.