Examinatorentrainingen per 20 maart hervat

geplaatst op 23 februari 2021

Na een lange periode van uitstel door de maatregelen van de overheid, vonden afgelopen week eindelijk de eerste examens van 2021 van Het Oranje Kruis plaats. In navolging hierop worden per 20 maart ook de examinatorentrainingen hervat.

Examinatorentrainingen

Geschoolde examinatoren zijn onontbeerlijk voor de examens van Het Oranje Kruis. Immers zonder hen zijn er geen examens. De trainingen worden daarom per 20 maart hervat in het NBC, een door de overheid aangemerkt centrum met een educatieve functie. Dit alles gebeurt volgens de richtlijnen van het RIVM en rekening houdend met de veiligheid en gezondheid van alle aanwezigen.

Aangepaste richtlijnen

Het opstarten van de examinering gaat begrijpelijkerwijs gepaard met vragen: wat betekent dit voor de kandidaten en de examinatoren, worden er lotusslachtoffers ingezet en kunnen alle handelingen worden getoetst? Antwoorden op deze en andere veel gestelde vragen vindt u in het geüpdatete document 'Aangepaste richtlijnen examens Eerste Hulp van Het Oranje Kruis'.

Hand-out voor examenkandidaten

Het is een bijzonder uitdagende tijd waarin we ons bevinden. Het Oranje Kruis begrijpt dat kandidaten zich afvragen of het veilig is deel te nemen aan een examen, en welke maatregelen er genomen worden ter bescherming van de betrokkenen. Daarom hebben we een hand-out samengesteld met antwoorden op de meest gestelde vragen. Deze kan door de opleider worden uitgedeeld aan de kandidaten. De hand-out is als bijlage toegevoegd aan het document ‘Aangepaste richtlijnen examens Eerste Hulp van Het Oranje Kruis' en hier los te downloaden.

Geplande examens

Alle examens van Het Oranje Kruis vinden weer doorgang, met inachtneming van de eerdergenoemde protocollen. Mocht het nodig zijn een examen te verplaatsen, dan kan dit kosteloos. Lees in onze meest gestelde vragen over COVID-19 en examens hoe u dit kunt doen.