Belang snel reanimeren

geplaatst op 14 juni 2021

Afgelopen weekend waren we massaal getuige van een schokkende gebeurtenis toen Christian Eriksen tijdens het EK duel Denemarken tegen Finland als gevolg van een hartstilstand op het veld in elkaar zakte. Dankzij de snelle en adequate reactie van spelers en de medische staf, verliet Eriksen na een succesvolle reanimatie met defibrillator gelukkig bij bewustzijn het veld.

Deze gebeurtenis laat eens te meer zien hoe ontzettend belangrijk juist handelen in een noodsituatie is. Zo was teamgenoot en captain Simon Kjaer er gelijk bij om de noodzakelijke eerste hulp te verlenen tot de medische staf het overnam.

Hoe meer mensen goede eerste hulp kunnen verlenen, hoe groter de kans dat iemand een levensbedreigende situatie overleeft. Sluit jij je hierbij aan? Zoek vandaag nog een cursus bij jou in de buurt via onze Cursuskiezer en zorg dat je weet hoe je moet handelen als het erop aankomt. Want je moet het wel écht kunnen!