Wat betekent EHBO in Het Nieuwe Normaal?

geplaatst op 20 mei 2020

Disclaimer informatie en documenten over COVID-19

In verband met wisselende maatregelen vanuit de overheid is de informatie in dit nieuwsbericht wellicht (deels) verouderd. Voor de meest recente informatie over COVID-19 verwijzen we naar het laatste nieuwsbericht.

 

Per 15 juni zijn EHBO-examens van Het Oranje Kruis weer mogelijk. Maar in welke vorm? En wat betekent dat voor de voorbereidende EHBO-cursussen bij de vele duizenden opleidingsinstituten in ons land?

 

Op al deze vragen geeft Het Oranje Kruis antwoord in onze vernieuwde richtlijnen voor de 1,5-metersamenleving. Uiterlijk 1 juni bieden wij u deze aan, waarin we concrete instructies geven over ondermeer de inzet van LOTUS, het gebruik van handschoenen bij reanimatie en het vervangen van de longen van de oefenpop. En hoe voeren we de stabiele zijligging nu uit?Eerder is het brancheprotocol “BHV-EHBO-reanimatie-veiligheidscursussen tijdens covid-19 pandemie” gepubliceerd. Dit protocol is ontstaan door de gezamenlijke inzet van het NIBHV, Het Oranje Kruis, het Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN).

Branche breed stelt Het Oranje Kruis ten bate van EHBO-onderwijs concrete richtlijnen op. Hiermee is instructie en voorbereiding mogelijk in aanloop naar het hervatten van examinering per 15 juni aanstaande.

Deze richtlijnen zijn hier te downloaden.

Samen komen we hier doorheen en gaan we verder met ons belangrijke werk: het leveren van optimale kwaliteit van eerste hulp.
#jemoethetweléchtkunnen